„Școala trebuie să te învețe a fi propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru!”

Nicolae Iorga 

Concursul de comunicare şi perspicacitate „Cantemir – Junior”

Ediţia a VI-a, 26 aprilie 2014

 

   Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iaşi şi Asociaţia Părinţilor liceului, în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, organizează Concursul de comunicare şi perspicacitate „Cantemir – Junior”, ediţia a VI-a, pe data de 26.04.2014. Concursul se adresează elevilor claselor a IV-a, a V-a şi a VI-a.   

   Înscrierea elevilor din clasa a IV-a la concurs se face la secretariatul liceului în perioada 07.04.2014 – 22.04.2014, între orele 9.00 – 16.00. Este necesară o copie a certificatului de naştere. Elevii din clasa a IV-a participanţi la concurs, care obţin premii sau menţiuni, vor fi declaraţi admişi în clasa a V-a la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, numai în urma completării la secretariatul liceului a unei cereri scrise până la data de 09.05.2014. Menţionăm că în anul scolar 2014 – 2015, la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iaşi, cele trei clase a V-a (2 clase intensiv limba engleză şi o clasă intensiv limba spaniolă) vor funcţiona cu program de dimineaţă. Broşura cu modele de subiecte se găseşte la secretariatul liceului.        

   Înscrierea la concurs a elevilor din clasele a V-a şi a VI-a se face la adresa de e-mail cantemirjunior2010@yahoo.com până la data de 22.04.2014. Se vor menţiona: numele şi prenumele elevului, unitatea şcolară, clasa, numele şi prenumele profesorilor îndrumători de limba şi literatura română şi matematică.   Programul concursului…. 

     

Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” Iași își propune să dezvolte un model educaţional bazat pe valori, competenţă şi responsabilitate.  

 

Valori cultivate:

  • respectul şi valorizarea diferenţei umane
  • performanţă
  • încrederea
  • onestitatea
  • creativitatea
  • implicarea personală
  • forţa echipei
  • umanismul şi solidaritatea

 

Misiunea şcolii

      Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” Iaşi acordă şanse egale fiecărui elev în funcţie de potenţialul, interesul şi motivaţiile personale, adaptând în permanenţă oferta educaţională a şcolii la cerinţele comunităţii în vederea formării unor tineri creativi, adaptaţi la o societate ce se află într-o continuă schimbare, pregătiţi pentru provocările lumii contemporane.

 

Reperele cantemiriştilor

    Respect

    Educaţie

    Performanţă

    Etică

    Responsabilitate

    Excelenţă

 

Natura ne aseamănă. Educaţia ne deosebeşte.

Confucius