Erasmus+ KA1-profesori

 

    Scoala Europeana din anul 2015, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din Iasi deruleaza multiple proiecte educative cu finantare europeana care au ca scop imbunatatirea calitatii si consolidarea dimensiunii europene in educatie, incurajarea invatarii limbilor straine si a cooperarii cu alte institutii de invatamant europene, promovarea constiintei interculturale si a inovatiei in ceea ce priveste metodele pedagogice si tehnicile informationale, constituind un univers special creat in directia asigurarii unei dezvoltari echilibrate si armonioase a elevilor, care sa permita deschiderea acestora spre alteritate culturala. Predarea in medii virtuale este un deziderat pe deplin realizabil la Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" Iasi prin intermediul platformei MOODLE, recent creata, care este in curs de definitivare. Platforma reprezinta un produs al proiectului european Erasmus+ KA1 "Implementarea mediilor de invatare virtuale", proiect castigat de liceul iesean in anul 2014 si coordonat de prof. Alina Diana Prodan. 

 

 

    A V-lea flux al proiectului desfasurat in perioada 31 august – 4 septembrie 2015 a constat intr-un curs de formare in Benidorm (Spania) privind crearea de materiale didactice utilizabile pe platforma MOODLE, intitulat "Building research-based MOODLE materials in Maths, Science and CLIL. MUST project", oferit de Mediterrania High School din Benidorm. Activitatea de formare a reprezentat o oportunitate deosebita de dezvoltare profesionala si personala pentru cei sase profesori cantemiristi participanti: Iuliana Eugenia Anton (fizica), Daniela Florina Munteanu (matematica), Ionela Livia Panainte (biologie), Mirela Platon (matematica), Alina Diana Prodan (biologie), Anca Mihaela Uriciuc (informatica), atat prin programul de instruire ICT, cat si prin experientele cognitive si culturale dobandite prin vizitarea unor obiective istorice si turistice din Valencia, Altea si Benidorm

 

 

    Cele opt fluxuri ale proiectului, programate in perioada 1 iulie 2014 – 30 iunie 2016, vizeaza specializarea profesorilor in deprinderea predarii asistate de calculator, diversificarea ofertei educationale a liceului, insusirea unor modele manageriale eficiente, sporirea parteneriatelor internationale, atragerea de fonduri extrabugetare si investitii pentru imbunatatirea bazei materiale si logistice a scolii. Pana la finalul proiectului vor avea loc 20 de mobilitati individuale, cursuri de formare pentru profesorii si directorii liceului la institutii prestigioase din Malta, Spania si Finlanda. 

 

Scrie un comentariu

Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu.