Școala de Vară "Pași spre Succes"
Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" Iași

Ediția a VII-a 11-16 Iulie 2016Deschiderea ediției a VII-a a Școlii de vară ”Pași spre succes” a avut loc în data de 11 iulie 2016, în Sala de Festivităţi "Monique Roussel" a liceului. Asemeni celorlalte ediţii şi aceasta a fost organizată în regim de voluntariat de cadre didactice de la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iași.

Timp de o săptămână, elevii înscriși, din licee și colegii ieșene au desfăşurat sub coordonarea profesorilor numeroase activități educative non-formale deosebit de atractive. Elevii participanţi au lucrat în lut, împreună cu artistul ceramist Gabriel Obreja și au aranjat flori în spiritul Ikebana sub coordonarea prof. Doina Ciubotariu și a doamnelor Mona Lisa Solescu și Cristina Dascălu, sub corturile cu generozitate oferite de Primăria Iași. Au descoperit, apoi, secretele parfumului odată cu prof. dr. Ana-Irina Ecsner și s-au lăsat fascinați de frumusețea cristalelor explicate de doamnele prof. dr. Anca Dimitriu și prof. dr. Andreea Movilă.

Elevii și-au reamintit scrierea caligrafică sub ochiul specializat al prof. Cătălina Rotaru, s-au bucurat de culori și le-au așternut în diverse configurații geometrice alături de prof. Laura Stanciu, iar împreună cu prof. Beatrice Balaur s-au amuzat în limba engleză. Unele dintre activități s-au desfășurat la Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu”, sub îndrumarea bibliotecarei Elena Crăcană, iar altele în Pădurea Ciric, acolo unde prof. Clement Hagimă i-a învățat pe elevi cum se poate supraviețui în condiții dificile.

Noutatea acestei ediții o reprezintă Cursul practic de ”New Media” conceput și susținut de doamnele lect. dr. Maria Florea și Carmen Scutariu, jurnalist la TVR Iași. Ediţia a VII-a s-a încheiat în data de 16 iulie prin acordarea de certificate şi diplome de participare atât elevilor participanţi cât şi profesorilor coordonatori de activităţi. Mulți elevi au primit premii și mențiuni, dar cele mai frumoase au fost cele oferite de domnul Gabriel Obreja, sub forma unor lucrări personale de ceramică și de pictură.


Activitatea Voluntari
Micul parfumier Prof. dr. Ana-Irina Ecsner
De ce iubim biblioteca? Bibliotecar Elena Crăcana
Tehnici de supraviețuire în Pădurea Ciric Prof. Hagimă Clement
Construcții geometrice Prof. Laura Stanciu
Fascinația cristalelor Prof. dr. Anca Dimitriu, prof. dr. Andreea Movilă
Artă caligrafică Prof. Cătălina Rotaru
Atelier de ceramică Artist ceramist Gabriel Nicolae Obreja, ucenic ceramist prof. dr. Carmen Stan
English is fun! Prof. Beatrice Balaur
Ikebana Prof. Doina Ciubotariu, Prof. Sorin Mazilu
Puncte de vedere fotografice Prof. dr. Irina Iorga, Prof. Anca Uriciuc
Curs practic NEW MEDIA (grupă specială) Lect. univ. dr. Maria Florea, Jurnalist Carmen Scutariu, TVR Iași
Secretariat Ana-Elisabeta Tomorug